Surse familiarizate cu situaţia, citate de Interfax, au declarat că Evan Gershkovich cetăţean american şi jurnalist la Wall Street Journal în Moscova, a fost pus astăzi sub acuzare pentru spionaj. Acesta fusese arestat preventiv săptămâna trecută, pentru că “ar fi colectat informații secrete” pentru SUA. 

Conform sursei citate, jurnalistul este acuzat că “a acţionat la ordinul părții americane, colectând informații referitoare la activitățile uneia dintre întreprinderile complexului militar-industrial rus, care reprezintă un secret de stat”. Occidentul și WSJ au declarat că acuzațiile înaintate de autoritățile ruse sunt false. De asemenea, WSJ le-a descris ca fiind “un atentat vicios la adresa presei libere”. 

Evan Gershkovich este acum în arest preventiv, la închisoarea Lefortovo, din Moscova, și riscă până la 20 de ani de închisoare, dacă va fi condamnat. Există informaţii conform cărora un tribunal din Moscova va admite solicitarea de apel împotriva deciziei de arestare a jurnalistului, la data de 18 aprilie.

Surse: Sky News, Interfax

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday