Atacul a avut loc miercuri după-amiază. Potrivit oficialilor guvernamentali, mai mulți bărbați înarmați au atacat satul și au ucis cu cel puțin 46 de persoane. Numărul acestora ar putea fi mai mare, avertizează autoritățile, deoarece multe persoane sunt încă dispărute. Cu o zi înainte, alte trei persoane au fost ucise. 

Deși motivul atacului este încă neclar, un consilier de securitate al guvernatorului statului susține că de vină ar fi păstorii care au atacat comunitățile locale în ultima lună. Ciocnirile dintre păstori și fermieri sunt destul de frecvente în zonă, aceștia din urmă acuzând păstorii că le distrug terenurile agricole, aducându-și vitele la pășunat. 

Mai mulți soldați au fost trimiși în regiune pentru a monitoriza situația. Violențele intercomunitare au devenit tot mai frecvente în nord-vestul și centrul Nigeriei, unde atacatorii înarmați jefuiesc sate și efectuează răpiri în masă. 

Sursa: The Guardian

Sursa foto: Victor Chizoba Ugo Onuorah | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday