Investigatorii susțin că începând cu anul 2022, inculpații au comercializat droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv, consumatorilor de pe raza județului Argeș, inclusiv elevi de liceu. În urma perchezițiilor, 13 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Comunicatul integral:

”La data de 06.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 13 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de  trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, fără drept.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, inculpații au comercializat droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv, consumatorilor de pe raza județului Argeș, inclusiv elevi de liceu, profitând de vulnerabilitatea vârstei acestora.

Drogurile au fost achiziționate din afara țării, iar ulterior comercializate și în proximitatea unităților de învățământ, cu sume cuprinse între 100 și 150 de lei per gram.

La data de 06.04.2023, au fost puse în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Argeș, în localitățile  Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș și Mioveni, fiind identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 100 de grame de fragmente vegetale și substanțe susceptibile a fi psihoactive, 130 de grame de substanță cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, sumele de  aproximativ 45.000 de lei, 1.500 de euro și 50 de lire sterline, ustensile folosite la porționarea de droguri, mai multe telefoane mobile, arme albe și cu aer comprimat, un autoturism și alte bunuri cu valoare probatorie.

Anterior efectuării perchezițiilor domiciliare, pe parcursul activităților de cercetare a fost indisponibilizat aproximativ un kilogram de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

În cursul zilei de astăzi, 07.04.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul tribunalului Argeș cu propunerea de arestare prezentivă a opt inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.  

Față de ceilalți cinci inculpați  a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Sursă foto: DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday