Producătorul sud-coreean de electronice a transmis că vânzările de microprocesoare au scăzut brusc din cauza unei economii globale mai lente și a cererii reduse ca urmare a pandemiei de Covid. Samsung a mai informat că datele preliminare indică un profit de aproximativ 450 de milioane de dolari în perioada martie – ianuarie 2023, o scădere de -96% față de aceeași perioadă a anului trecut. Este cel mai mic profit trimestrial înregistrat de gigantul tehnologic în ultimii 14 ani. Rezultatele complete vor fi publicate până la finalul lunii.

Vom reduce semnificativ producția de cipuri, în special în cazul produselor care dispun de stocuri asigurate”, a transmis compania. Presa de specialitate scrie că cererea de astfel de cipuri de memorie a crescut semnificativ în timpul pandemiei de Covid, iar, în prezent, industria își revine după o penurie care a durat doi ani. În acest context, mulți producători de semiconductori încearcă să găsească un echilibru între cererea redusă și stocurile enorme.  

Când economia globală a încetinit, a încetinit brusc și cererea pentru aceste produse finale. Astfel, producătorii au încetinit producția și s-au concentrat pe epuizarea stocurilor, a explicat Peter Hanbury, analist la firma de consultanță în management Bain & company. La începutul anului, Samsung susținea că nu-și va reduce investițiile în producția de microprocesoare, în ciuda scăderii cererii, sperând că piața se va redresa în al doilea trimestru.

Surse: Techcrunch, BBC 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday