Marea Britanie. Autoritățile declară că au informații serioase privind planificarea unui atac terorist luni, în Irlanda de Nord. Marți, sosește Joe Biden, pentru aniversarea a 25 de ani de pace irlandeză.

Șeful poliției din Irlanda de Nord a anunțat că structura intră într-o alertă generală din acest weekend, de Paște, în contextul unor “informații puternice” privind planificarea unor atacuri chiar împotriva forțelor de ordine, luni, în a doua zi de Paște când se aniversează Acordul din Vinerea Mare (Good Friday Agreement), din 10 aprilie 1998, între guvernele britanic și irlandez.

“Există, de asemenea, informații din comunitate privind o îngrijorare reală că ar putea exista încercări de a atrage poliția în incidente și  dezordini publice grave, care vor fi apoi folosite ca pretext pentru a lansa atacuri teroriste împotriva forțelor de ordine”, a spus Simon Byrne, șeful poliției.

Marți, va sosi la Belfast și președintele american Joe Biden, care va merge apoi și la Dublin.

Serviciul britanic de contraspionaj, MI5, a ridicat recent nivelul de amenințare teroristă în Irlanda de Nord la sever, ceea ce înseamnă că un atac este foarte probabil.

Sursă alternativă: Sky News

Folosim cookies