Reducerile de prețuri nu au fost anunțate în prealabil, ci pur și simplu au fost operate joi, pe site-ul de vânzări din SUA al companiei. Potrivit Reuters, Model S costă acum 84.990 de dolari, preț de bază, iar Model X pornește de la 94.990 de dolari. Ambele sunt mai ieftine cu 5.000 de dolari față de ziua de ieri.

De asemenea, Tesla a redus și prețul de comercializare în SUA al Modelului 3, dar cu 1.000 de dolari, în timp ce prețul Modelului Y a scăzut peste noapte cu 2.000 de dolari. 

Bloomberg explică faptul că producătorul american de mașini electrice a declanșat un război al prețurilor în întreaga lume, dar mai ales în China, cea mai mare piață a vehiculelor electrice. Tesla a livrat un total de 88.869 de vehicule de la fabrica din Shanghai, în luna martie, la o diferență semnificativă de preț. În China, un Model 3, varianta de bază costă doar 33.400 de dolari, iar un Model Y, 38.086 de dolari.

Tesla a ratat cu puțin obiectivul de creștere cu 50%, în ultimul an fiscal, livrând 422 de mii de vehicule, un număr cu 40% mai mare. În ciuda unor tăieri agresive de prețuri la începutul acestui an, rata de creștere a vânzărilor s-a redus la 36%. Specialiștii explică aceste reduceri de vânzări prin creșterea dobânzilor și, implicit, scumpirea finanțării pentru cei care cumpără mașinile în rate. Elon Musk a declarat, în cadrul teleconferinței privind câștigurile companiei din ianuarie, că “prețul contează cu adevărat. Cred că există, pur și simplu un fel de număr mare de oameni care vor să cumpere o mașină Tesla, însă nu și-o pot permite. Și astfel, aceste modificări de preț fac cu adevărat o diferență pentru consumatorul de rând”.

Surse alternative: Bloomberg, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday