Presa franceză scrie că peste 285 de mii de protestatari au ieșit astăzi în stradă la Paris. În centrul capitalei, pe bulevardul din Montparnasse (Boulevard de Montparnasse), forțele de ordine au intervenit pentru a dispersa un grup de manifestanți violenți care au dat foc prelatei unui restaurant frecventat de politicienii francezi. Incendiul a fost stins de angajații localului, înainte de intervenția pompierilor.

Manifestanţii au aruncat cu bucăţi de beton, pietre, sticle și cocktailuri Molotov în forţele de ordine. La Lyon, autoritățile regionale au transmis că peste 13 mii de persoane au ieșit în stradă, blocând traficul rutier. Mai multe magazine au fost vandalizate de către un grup de protestatari violenți. 

La Marsilia, manifestanți s-au urcat pe șinele gării Saint-Charles şi au provocat întârzieri semnificative pe anumite linii feroviare. Alte zeci de mii de persoane protestează în vestul țării, la Bordeaux.

Surse alternative: LeFigaro, BFMTV

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday