Luna trecută, o analiză independentă a constatat că angajați ai Poliției Metropolitane din Londra (Met) au un comportament rasist, misogin sau homofob. Printre unele dintre cele mai șocante cazuri, condamnarea unui ofițer pentru violuri multiple și a altuia la închisoare pe viață pentru răpirea și uciderea unei femei. 

Noul șef al Met, Mark Rowley, care a preluat funcția în septembrie anul trecut, a promis că “va scăpa” de persoanele cu astfel de antecedente. Met are un total de 43 de mii de angajați. În perioada septembrie 2022 – aprilie 2023, Met a suspendat 144 de ofițeri din cauza unor cazuri mai vechi și mai noi de comportament necorespunzător. În final, a efectuat 51 de concedieri.

Potrivit unei actualizări oferite de Met, au fost descoperite aproape 200 de cazuri în care ofițerii și personalul au avut nevoie urgentă de evaluări de risc și aproape 700 de cazuri finalizate, de unde ar putea apărea piste noi de anchetă.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday