ISU Botoșani transmite că, de la primele manifestări ale fenomenelor meteo extreme, au fost salvate 424 de persoane din 207 autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naționale și județene, 72 dintre ele fiind adăpostite temporar în primăriile localităților aflate în proximitate.

Până în acest moment, la Dispeceratul ISU – SAJ Botoșani s-au înregistrat 751 de apeluri de urgență de la cetățeni care solicitau sprijin pentru că au rămas înzăpeziți cu vehiculele pe diferite tronsoane de drumuri județene și naționale. Majoritatea cazurilor au fost direcționate către drumari și serviciile voluntare pentru situații de urgență. 

Pompierii au intervenit pentru degajarea a 30 de arbori care au cedat din cauza greutății zăpezii și au căzut peste autoturisme, dar și pe partea carosabilă, pe raza municipiului Botoșani. De asemenea, aceștia au intervenit pentru transportarea a șapte persoane care aveau nevoie de dializă, la centrul de specialitate.

Până la ora 10.00, jumătate din județul Botoșani se află sub Cod Roșu de viscol și ninsori abundente. Circulația pentru toate categoriile de autovehicule, a fost închisă de aseară, începând cu ora 21.30, ca măsură de siguranță. Măsura se aplică și mijloacelor de transport în comun.

Sursa foto: ISU Botoșani

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday