Fondator al Microsoft și, acum, principal beneficiar al boților OpenAI, Bill Gates a declarat pentru Reuters că solicitarea de a stopa dezvoltarea inteligenței artificiale mai performante decât noul GPT-4 timp de şase luni, inițiată de personalități precum Elon Musk și Steve Wozniak, va fi greu de implementat și nu va “soluţiona viitoarele provocări”

Gates a explicat că prioritar ar trebui să fie modul optim în care evoluţia inteligenței artificiale poate fi folosită, în detrimentul unei pauze la nivel global. “Nu cred că a cere unui anumit grup să ia o pauză rezolvă provocările […] Este clar că există beneficii uriașe pentru aceste lucruri… ceea ce trebuie să facem este să identificăm aspectele problematice”, a mai spus fondatorul Microsoft.

Totuși, scrisoarea deschisă prin care peste o mie de personalități cereau o pauză de dezvoltare avea drept scop acordarea unui interval de timp în care autoritățile ar trebui să reglementeze dezvoltarea AI. Prin investiția de peste 40 de miliarde de dolari în OpenAI, Microsoft a primit dreptul de a integra ChatGPT în browserul Bing și este acum în fața concurenților de la Google. Bill Gates a fost dintotdeauna un susținător al inteligenței artificiale și a descris-o ca fiind la fel de revoluționară ca internetul sau telefoanele mobile. Cu o zi înainte de scrisoarea deschisă a lui Musk, Bill gates a publicat un articol intitulat “Era inteligenței artificiale a început”, în care arăta cum ar putea fi folosită această în diminuarea celor mai acute inechități din lume.

Sursă: Reuters

Foto: Frédéric Legrand | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday