Comandamentul Central al Statelor Unite a informat că militarii americani l-au lichidat luni pe Khalid ‘Aydd Ahmad al-Jabouri, în urma unei operațiuni desfășurate în Siria. Ahmad al-Jabouri era cel care punea la cale atacurile teroriste în Europa și care a dezvoltat structura de conducere a ISIS, potrivit comunicatului de presă.

Niciun civil nu a fost rănit sau ucis în cadrul misiunii, arată Comandamentul, care adaugă: “Deși degradată, gruparea rămâne capabil să desfășoare operațiuni în regiune, cu o dorință de a lovi dincolo de Orientul Mijlociu. Moartea lui Ahmad al-Jabouri perturbă temporar capacitatea grupării de a pune la cale atacuri pe plan extern”.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a transmis tot luni că un bărbat a fost ucis în urma unui atac cu dronă în apropierea unui sat aflat sub controlul rebelilor. Observatorul nu a specificat că ar fi vorba despre Ahmad al-Jabouri.

Reuters amintește că Stat Islamic a controlat vaste zone din Irak și Siria în 2014, când era la apogeul puterii. În februarie acest an, ONU a estimat că gruparea are între 5.000 și 7.000 de membri și simpatizanți în cele două țări. 

Surse alternative: Reuters, Associated Press

Foto: Garudeya | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday