Polițiștii au efectuat luni 46 de percheziții în acest dosar și anunță că s-au sesizat din oficiu anul trecut. Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2019 şi până în prezent, mai multe persoane, din Bucureşti şi din judeţele limitrofe, care doreau să se pensioneze, dar nu aveau vechimea necesară, au solicitat şi au obţinut pensie publică în baza unor certificate de încadrare în grad de handicap falsificate.

Acestea s-au folosit de o prevedere legală ce oferă facilitatea pensionării anticipate persoanelor cu handicap, explică polițiștii, care precizează că beneficiarii au obținut reducerea stagiului minim de cotizare cu 15 ani, folosind aceste certificate.

“Până în prezent, au fost identificate peste 60 de persoane care beneficiază, fără drept, de pensie publică de stat, valoarea cumulată a prejudiciului cauzat bugetului asigurărilor de stat fiind de peste 4.800.000 de lei. În urmă perchezițiilor, au fost ridicate documente, instrumente folosite la falsificarea documentelor, sume de bani în lei și valută, telefoane mobile, precum și medii de stocare a datelor. 65 de persoane vizate urmează a fi aduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, pentru continuarea cercetărilor”, mai transmite Poliția Română.

Foto: IGPR

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday