Comitetul de Investigații al Rusiei a anunțat că Darya Trepova, o tânără în vârstă de 26 de ani, a fost arestată. Este suspectată că a organizat asasinarea bloggerului rus pro-Kremlin, Vladlen Tatarski. Aceasta se afla deja pe lista persoanelor urmărite, întocmită de  Ministerul de Interne.

Presa rusă scrie că Darya Trepova a mai fost arestată în trecut pentru participarea la proteste împotriva războiului.

Cafeneaua în care a fost asasinat Vladlen Tatarski a fost deținută în trecut de șeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin. Acesta din urmă i-a adus un omagiu lui Tatarski, într-un videoclip postate azi-noapte.

Cei doi erau apropiați și aveau un trecut similar, fiind arestați, apoi grațiați, ulterior devenind susținători ai regimului de la Kremlin. Tatarski nu s-a implicat efectiv în război, însă activitatea sa de blogger militar a fost foarte importantă, fiind urmărit de jumătate de milion de persoane.

În ultima vreme, acesta a criticat acțiunile autorităților ruse și chiar eșecurile armatei și ale președintelui Putin în ceea ce privește invazia din Ucraina. De asemenea, ca și alți bloggeri militari din Rusia, a oferit informații de pe câmpul de luptă pe care statul a ezitat să le facă publice. 

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday