Update ora 22:40: După un zbor de trei ore, avionul lui Donald Trump a ajuns la New York, pe aeroportul LaGuardia. Fostul președinte se va îndrepta spre Trump Tower, reședința sa din Manhattan.

Update ora 19:40:

Donald Trump a părăsit reşedinţa din Mar-a-Lago, Florida, şi a decolat spre New York de pe aeroportul din Palm Beach. Mâine se va preda procurorilor din Manhattan, dar intenționează să se întoarcă mâine seară în Florida.

Ştirea în formă iniţială:

Poliția din Manhattan se așteaptă ca susținătorii fostului președinte american să iasă în stradă înainte de audierile de marți. Reuters scrie că tribunalul din centrul orașului New York va închide unele săli de judecată pentru a prioritiza audierea lui Donald Trump. 

Departamentul de Poliție a transmis însă că nu există amenințări credibile la adresa securității orașului, transmițând că Polițiștii sunt pregătiți pentru a răspunde la nevoie și pentru a se asigura că toată lumea își poate exercita drepturile în mod pașnic”. 

Reuters amintește totuși de amploarea protestelor de la Capitoliu, din 2021, izbucnite după ce Donald Trump și-a îndemnat simpatizanții să iasă în stradă, susținând că alegerile prezidențiale pe care le-a pierdut au fost fraudate.

Acum, deși Trump și-a îndemnat susținătorii să iasă în stradă, mizând pe simpatia publicului și salutând perspectiva unei apariții la New York, mulți susținători ai fostului președinte și-au exprimat în mediul online reticența cu privire la participarea la demonstrații în Manhattan, temându-se că ar putea fi arestați. În acest context, deși procesul a atras atenția comunității internaționale, Reuters scrie că nu este clar dacă predarea lui Donald Trump va atrage un număr mare de protestatari. 

Reamintim, Donald Trump va fi audiat în instanță marți, la ora 21:15 (ora României), în dosarul privind plățile către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels. Fostul președinte american ar fi plătit-o pe aceasta pentru a-i cumpăra tăcerea în legătură cu aventurile sexuale dintre cei doi. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday