După demiterea lui Potter, Chelsea l-a numit antrenor principal interimar pe Bruno Saltor, care a făcut parte din staff-ul lui Potter. În comunicatul prin care anunță concedierea antrenorului, coproprietarii clubului, Todd Boehly și Behdad Eghbali, spun că au “cel mai înalt grad de respect pentru Graham, ca antrenor și ca persoană. El s-a comportat întotdeauna cu profesionalism și integritate și suntem cu toții dezamăgiți de acest rezultat”.

Chelsea nu a plătit cele 50 de milioane de lire sterline rămase din contractul de cinci ani al lui Graham Potter, însă îi va achita “o compensație semnificativă”. Potrivit comunicatului, Potter a “acceptat să colaboreze cu clubul pentru a facilita o tranziție fără probleme”

Potrivit The Guardian, clubul londonez a întocmit o listă scurtă de candidați pentru funcția de antrenor, printre care se numără și Mauricio Pochettino, fostul antrenor al PSG, dar favoritul este Julian Nagelsmann, fostul antrenor al Bayern Munchen. În cărți mai este și Luis Enrique, fostul selecționer al naționalei Spaniole. 

Chelsea este abia pe locul 11 în Premier League, în ciuda faptului că a cheltuit aproape 600 de milioane de lire sterline pe achiziții vara trecută și a concediat doi antrenori în șapte luni. Potter a fost angajat după plecarea lui Thomas Tuchel în septembrie. În ciuda rezultatelor slabe, părea că antrenorul va mai rămâne o perioadă, după ce echipa a ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor și va întâlni pe Real Madrid peste doar o săptămână. 

Surse alternative: TheGuardian, Comunicat de presă al Chelsea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday