Petrolul european (BRENT) se tranzacționează luni dimineața la 83-85 de dolari pe baril, în creștere cu +7% față de închiderea de vineri. Duminică, OPEC+ (din care face parte și Rusia) a anunțat o reducere a producției cu 1,16 milioane de barili pe zi, luând prin surprindere pe toată lumea și înrăutățind perspectivele inflației la nivel mondial.

Urmează o reuniune a miniștrilor din țările OPEC și Rusia, care ar urma să confirme reducerea producției mondiale de petrol cu 1%, din luna mai.

Între timp, analiștii sondați de Reuters declară că vestea reducerii producției va scumpi în continuare petrolul, iar prețul celui european ar putea ajunge din nou la 95 de dolari pe baril, în acest an, și la peste 100 de dolari pe baril, anul viitor. Piața consideră acum că a crescut probabilitatea de majorare a dobânzilor de către Rezerva Federală americană.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday