Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a transmis într-o intervenție telefonică la Digi24 că în România va pătrunde o masă de aer polar foarte rece, care va influența vremea începând de săptămâna viitoare. Pe de altă parte, Marea Mediterană generează formațiuni ciclonice aducătoare de ploi importante cantitativ.

La zona de contact dintre cele două mase de aer, cea foarte rece și cea foarte umedă și ceva mai caldă dinspre Mediterană, se va produce o vreme cu aspect de sfârșit de iarnă, cu precipitații mixte în Banat, Crișana, Transilvania și Moldova“, a explicat reprezentantul ANM.

Potrivit Doamnei Georgescu, începând de marți sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare: “La munte va ninge, iar în zona mai înaltă se va depune un strat nou de zăpadă de aproximativ 20 de centimetri. În sudul țării va ploua abundent. Vor fi intensificări ale vântului în toată țara, care vor spori senzația de frig, iar temperaturile vor caracteriza o vreme deosebit de rece“.

Foto: Niccolo Bertoldi | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday