Decizia de a elimina treptat tehnologia de proiecție a smartphone-urilor cu CarPlay este un regres pentru Apple în competiția sa cu Google privind producerea tablourilor de bord ale vehiculelor din America de Nord. Chevrolet de la GM s-a lăudat în trecut că oferă mai multe modele cu CarPlay sau Android Auto decât orice altă marcă.

Începând cu 2024, producătorul american de mașini intenționează să elimine Apple CarPlay și Android Auto de pe vehiculele sale electrice, deoarece acestea le permit șoferilor să ocolească sistemul de infotainment al vehiculului (acel ecran de pe bordul mașinilor) și să-și oglindească ecranele smartphone-urilor pe afișaj. În schimb, va folosi sistemele dezvoltate în colaborare cu Google (Alphabet). Decizia GM va fi aplicată pe Chevrolet Blazer și ar putea ajuta compania să culeagă mai multe date despre modul în care consumatorii conduc și încarcă vehiculele electrice.

GM lucrează cu Google din 2019 pentru a dezvolta bazele software pentru sistemele de infotainment, care vor fi mai strâns integrate cu alte sisteme de vehicule, precum asistentul pentru șofer Super Cruise. Până în 2035, obiectivul GM este să elimine treptat producția de noi vehicule ușoare cu combustie.

Avem o mulțime de noi funcții de asistență pentru șofer care sunt mai strâns cuplate cu navigația. Nu dorim să proiectăm aceste funcții într-un mod care să depindă de faptul că o persoană are un telefon mobil, a explicat pentru Reuters directorul diviziei digitale Mike Hichme.

Producătorul auto accelerează astfel strategia pentru ca vehiculele sale electrice să devină platforme pentru servicii de abonament digital. Directorul executiv al GM, Mary Barra, a explicat că GM speră să obțină venituri anuale de la 20 la 25 de miliarde de dolari din abonamente până în 2030.

Șoferii vor avea acces la Google Maps și Google Assistant fără costuri suplimentare timp de opt ani. Viitoarele sisteme de infotainment vor oferi aplicații precum Spotify, Audible și alte servicii pe care mulți șoferi le accesează acum prin intermediul smartphone-urilor.

GM va folosi în continuare sisteme de conectare Apple CarPlay și Android Auto în modelele sale cu motoare clasice. De asemenea, șoferii vor putea în continuare să asculte muzică sau să efectueze apeluri telefonice pe iPhone sau smartphone-uri Android folosind Bluetooth.

Surse alternative: Reuters, CNN 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday