Într-un interviu pentru Die Welt, Boris Pistorius, ministrul german al Apărării a spus că aliații NATO au reușit să strângă două batalioane de tancuri Leopard 2, dar alte patru batalioane, cu încă 100 de tancuri din varianata Leopard 1, mai veche, vor fi livrate în toamnă sau până la finalul anului.

Cele 160 de tancuri reprezintă aproximativ jumătate din necesarul de 300 de tancuri solicitate de Ucraina pentru contraofensiva de primăvară. Totuși, aliații vor mai livra peste 100 de tancuri de producție sovietică, T-72, donate prin intermediul SUA de țările NATO care au făcut parte din Pactul de la Varșovia.

În urmă cu o lună, Pistorius a declarat că partenerii occidentali ai Ucrainei ar fi, teoretic, capabili să aducă peste 300 de tancuri, după ce, cu două săptămâni mai devreme declarase că occidentalii nu vor putea strânge două batalioane de tancuri Leopard 2.

Acum, când cele două batalioane ajung deja în Ucraina, ministrul german al Apărării spune că numărul lor nu va putea fi suplimentat până la refacerea stocurilor Armatei Germane.

Sursa: Die Welt

Foto: Michael Kuelbel | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday