Autoritățile italiene au transmis într-un comunicat de presă că interdicția a fost ordonată după ce ChatGPT a “suferit pe 20 martie o breșă de securitate”, în urma căreia unii utilizatori au putut să citească titlurile conversațiilor pe care alții le-au purtat cu chatbotul. Totodată, au fost dezvăluite pentru scurt timp și unele plăți făcute de utilizatori către compania OpenAI. Experții au avertizat atunci că această eroare pare să indice că OpenAI are acces la chat-urile utilizatorilor.

Printre neregulile sesizate de către autoritățile de reglementare se numără lipsa de informare a utilizatorilor cu privire la modul în care ChatGPT le colectează datele personale și lipsa unui sistem de verificare a vârstei utilizatorilor, încât minorii să fie protejați. Deși botul poate fi folosit de orice utilizator cu vârsta de peste 13 ani, lipsa filtrelor de verificare a vârstei expune utilizatorii minori la răspunsuri neconforme în raport cu nivelul lor de dezvoltare”.

OpenAI are un termen de 20 de zile pentru a comunica măsurile pe care le va lua pentru ca ChatGPT să se conformeze legislației UE.  În caz contrar, riscă o amendă de până la 4% din veniturile sale anuale la nivel global.

Surse alternative: Politico, Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday