Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. a transmis într-un comunicat de presă că, având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), CFR Călători a retras temporar din circulație, cu dată imediată, locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, în data de 25.03.2023.

Ca măsură suplimentară de siguranță a circulației trenurilor, CFR Călători va proceda, prin intermediul unei entități independente abilitate, la expertizarea soluției tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, retrase temporar“, mai transmite CFR, fără a preciza câte locomotive vor fi scoase temporar din uz.

Reamintim, sâmbăta trecută, un tren de călători oprit în gară a fost lovit violent de o altă locomotivă. În urma accidentului, conductorul a decedat la spital. Ancheta a arătat că vitezometrul locomotivei care a lovit trenul de călători a rămas blocat la 75 km/h, iar mecanicul a declarat că “locomotiva s-a accelerat brusc”.

Sursă: Comunicat CFR

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday