Poliția Română a transmis că, pe 29 martie, un bărbat, de 33 de ani, cetățean american, urmărit internațional de autoritățile judiciare americane, pentru comiterea infracțiunilor de conspirație la revoltă și activități de revoltă, a fost depistat la București.

Față de persoana menționată, autoritățile judiciare americane au transmis o cerere de arestare provizorie în vederea extrădării, din care rezultă că, în intervalul decembrie 2016 – octombrie 2018, în Districtul Central al Statului California și în alte părți ale S.U.A., bărbatul ar fi conspirat cu alte persoane să se deplaseze la mitinguri cu caracter politic și să folosească tactici de luptă și violență fizică împotriva persoanelor și grupurilor care nu au susținut ideologia lor.

Persoana bănuită ar fi una dintre fondatoarele unei organizații care susține ideologia supremației albe, care s-ar fi prezentat public ca fiind un grup pregătit pentru luptă, militând pentru o mișcare naționalistă nouă de supremație și identitate albă. Bărbatul ar fi condus pregătiri de lupte mixte de arte marțiale pentru membrii mișcării, deplasându-se la două mitinguri politice, unde ar fi agresat alte persoane, inclusiv un ofițer de poliție.

De asemenea, împreună cu alți reprezentanți ai mișcării, ar fi postat online videoclipuri și imagini cu aceștia, în timp ce efectuau pregătiri militare de luptă corp la corp, intercalate cu imagini și clipuri video în care aceștia agresau persoane la întrunirile politice, însoțite de mesaje în sprijinul ideologiei de supremație a rasei albe“, transmit polițiștii.

În urma depistării, bărbatul urmărit internațional a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea sa, iar, la data de 30 martie, un judecător al Curții de Apel București a hotărât arestarea provizorie, în vederea extrădării.

Sursă: Poliția Română

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday