Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al Apărării, Tan Kefei, a declarat că China și Rusia vor lucra împreună pentru a implementa inițiative de securitate la nivel mondial. Tan a mai spus că cele două țări vor “aprofunda încrederea militară” și vor “proteja împreună echitatea și justiția internațională”.

De asemenea, vor participa împreună la exerciții militare și vor organiza patrule maritime şi aeriene, a mai transmis China.

Anunțul de azi vine după ce președintele chinez Xi Jinping a vizitat recent Rusia și s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin. În urmă cu doar trei zile, Putin afirma că Rusia și China nu creează o alianță militară și nu ascund nimic în ceea ce privește cooperarea dintre armatele sale.

Ieri, șeful Armatei Generale a SUA, Mark A. Milley, a declarat că pentru prima dată, SUA se confruntă cu două mari puteri nucleare. Atât China, cât și Rusia au mijloacele de a amenința securitatea națională, iar “războiul cu oricare dintre acestea nu este nici inevitabil, nici iminent”.

Surse alternative: Reuters, US Department of Defence

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday