Ministerul rus al Apărării a comunicat, într-un mesaj pe canalul său de Telegram, că peste 3.000 de militari și aproape 300 de echipamente sunt implicate în exercițiile respective. Concret, vor fi efectuate manevre în trei regiuni rusești. În informarea Ministerului, se mai arată: “Rachetiștii vor mai efectua un set de măsuri de camuflare și contracarare a mijloacelor moderne de recunoaștere aeriană”.

Agenția Reuters notează că se cunosc puține detalii tehnice despre sistemele de rachete balistice intercontinentale Yars. Se știe că acestea ar putea lovi ținte aflate la peste 10 mii de kilometri depărtare. Bloggeri militari au mai subliniat că sistemele pot transporta mai multe focoase nucleare care pot fi lansate în mod independent și pot fi transportate pe camioane sau desfășurate în silozuri.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a declarat anterior că vrea ca rachetele Yars să devină parte a “armelor invincibile” ale Armatei Ruse. Sistemul Yars l-a înlocuit în dotarea Federației pe cel Topol, amintește Reuters.

De la începutul războiului din Ucraina, Armata Rusă a efectuat numeroase exerciții militare de una singură sau în colaborare cu alte țări, precum China și Africa de Sud. De asemenea, a intensificat antrenamentele militare cu țara vecină Belarus, care se învecinează și cu Ucraina. 

Sursa: Reuters

Foto: Sergey Pakhmutov / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday