Compania Nammo a fost informată de furnizorul de electricitate din orașul Raufoss că nu există un surplus de energie care să permită extinderea fabricii de muniții. Furnizorul Elvia spune că rețeaua de electricitate nu are capacitate de rezervă pentru Nammo, după ce a promis-o centrului de date.

Directorul executiv al Nammo, Morten Brandtzæg, a declarat pentru Financial Times că suntem îngrijorați pentru că vedem că viitoarea noastră creștere de producție este pusă în pericol de stocarea videoclipurilor cu pisici”. El a fost întrebat dacă vede o coincidență în faptul că o companie chineză a blocat extinderea unei companii europene din domeniul apărării. A răspuns: Nu voi exclude faptul că nu e o pură coincidență că activitatea este în apropierea unei companii din domeniul apărării”.

Cererea de muniție a crescut din cauza războiului din Ucraina. Armata Ucraineană folosește aproximativ 6.000 de cartușe pe zi, cam cât comandă o țară europeană mică într-un an, arată FT. Conform Nammo, Armata Ucraineană ar dori să crească numărul până la 65 de mii de cartușe.

Nammo este o companie deținută în coproprietate de guvernul norvegian și de o companie din domeniul apărării controlată de statul finlandez, explică Financial Times.

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday