Nikolai Șulghinov, ministrul rus al Energiei, a declarat că Rusia a reușit să își redirecționeze cu succes toate exporturile de petrol care altfel ar fi fost afectate de sancțiunile impuse de țările occidentale. Oficialul susține că “nu a existat nicio scădere a vânzărilor”.

Totuși, Șulghinov a reiterat că există o probabilitate mare ca producția de petrol și gaze să scadă în acest an, din cauza restricțiilor și a lipsei de clienți europeni. Și Alexander Diukov, directorul general al Gazprom, a declarat că 2023 va fi un an mai dificil decât 2022. 

După declanșarea războiului din Ucraina, statele occidentale au impus ample sancțiuni, inclusiv un embargo asupra importurilor de petrol rusesc pe cale maritimă. În ciuda restricțiilor, oficialii ruși susțin că industria energetică a țării este rezistentă. Kremlinul și-a reorientat exporturile de petrol către țări din Asia, Africa, America Latină și Orientul Mijlociu. În luna martie, India a cumpărat cea mai mare cantitate de petrol rusesc.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday