Noua versiune a Teams, care este disponibilă momentan doar pentru utilizatorii de Windows care optează pentru programul Public Preview (cu versiuni Beta, de test), va fi disponibilă pentru toți utilizatorii anul acesta. Compania promite că performanțele îmbunătățite ale aplicației de video-call nu vor consuma resurse suplimentare ci, din contră, va folosi doar 50% din memoria pe care o folosește versiunea actuală. 

Microsoft spune că a optimizat atât rețeaua de date, cât și arhitectura pentru chat și apeluri video pentru a ajunge la aceste performanțe, și că o parte semnificativă dintre aceste îmbunătățiri se datorează tranziției de la aplicația Electron la Edge WebView 2.

“Când a început dezvoltarea Teams în 2015, aceste alegeri au permis livrarea rapidă a clienților web și desktop cross-platform”, explică vicepreședintele corporativ de inginerie al companiei, Sumi Singh, într-o postare pe blogul Microsoft. “Cu toate acestea, pe măsură ce capacitățile și inovațiile din Teams s-au extins semnificativ în timp, au pus presiune asupra resurselor dispozitivelor. Recunoscând acest lucru, echipa a început să analizeze comparativ tehnologiile disponibile, să construiască prototipuri și să definească noua arhitectură cunoscută la nivel intern sub numele de <<steaua nordică>>.”

Într-un comunicat din ianuarie, Microsoft a precizat că Teams avea la acel moment 280 de milioane de utilizatori pe lună, în creștere de la 270 de milioane în aceeași perioadă a anului trecut.

Sursă: TechCrunch

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday