Oligarhul rus Roman Abramovici a scos clubul la vânzare la începutul lunii martie a anului trecut, după invadarea Ucrainei de către Rusia, iar sancțiunile impuse de guvernul britanic împotriva acestuia au complicat procesul. Chelsea a pierdut autorizația de a mai vinde bilete și a redus cheltuielile operaționale până la finalizarea vânzării, la sfârșitul lunii mai.

“De asemenea, clubul nu a putut accepta rezervări pentru evenimente și nu a putut semna contracte cu jucătorii și cu partenerii comerciali de sponsorizare, ceea ce a dus, în mod colectiv, la cheltuieli extraordinare și la pierderi de venituri, se arată într-un comunicat al clubului Chelsea Londra. 

În a doua parte a anului, încasările au crescut totuși la 481 de milioane de lire sterline, cu aproape 50 de milioane mai mult decât în anul precedent, imediat ce fanii au revenit pe stadioane, la încheierea pandemiei. 

Clubul a mai menționat totuși că Veniturile mai mari au fost contrabalansate de creșterea cheltuielilor, inclusiv a costurilor din timpul meciurilor și din afara zilelor de meci, care au rezultat din reluarea operațiunilor și din creșterea costurilor cu personalul”. Chelsea estimează că “unele dintre aceste limitări ar putea avea un efect asupra rezultatelor financiare și în anii următori, din cauza impactului pe termen lung al restricțiilor privind încheierea de noi acorduri contractuale”, adăugând totuși că “în ciuda pierderii din acest an și a provocărilor operaționale cauzate de sancțiuni, clubul continuă să respecte reglementările financiare ale UEFA și Premier League.”

Chelsea, care se află pe locul 10 în Premier League, a fost cumpărată de un grup de investiții condus de omul de afaceri american Todd Boehly și de Clearlake Capital, care a investit peste 526 de milioane de lire sterline în transferurile de jucători.

Sursă: Reuters

Sursă Foto: Fluffthecat | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday