Focul a lovit regiunea de graniță dintre provincia Teruel din nord-estul Aragonului și provincia Castellon din estul regiunii Valencia, la aproximativ 90 de kilometri (55 mile) nord de orașul Valencia. Până în prezent, au ars peste trei mii de hectare în estul Spaniei. Autoritățile au mobilizat sute de pompieri și 20 de elicoptere și avioane de stingere a incendiilor.

Serviciul meteorologic de stat a raportat că misiunea este îngreunată de vântul puternic, nivelul scăzut de umiditate și de temperaturile de peste 20 de grade Celsius. Satul Montanejos, care este cunoscut pentru piscinele și izvoarele sale naturale, a evacuat hotelurile ca măsură de precauție, a transmis primarul Miguel Sandalinas. “Temperaturile vor ajunge la 30 de grade Celsius“, a mai spus acesta, adăugând că regiunea se confruntă cu vremea tipică lunii iulie în martie.

Ne confruntăm, din păcate, cu primul mare incendiu al anului și se întâmplă în afara sezonului. Astfel de incendii atât de devreme la începutul anului sunt doar o dovadă în plus a urgenței climatice cu care se confruntă omenirea“, a transmis premierul Pedro Sanchez.

Acesta este incendiu tipic verii“, a declarat și purtătorul de cuvânt al pompierilor din Castellon, care a explicat că sunt îndeplinite condițiile perfecte pentru ardere, din cauza “cantităților mari de biomasă combustibilă” din păduri.

Anul trecut, Spania s-a confruntat cu cele mai grave incendii de când au început înregistrările. Programul de monitorizare al Uniunii Europene a înregistrat aproape 500 de focare. Au ars peste trei mii de kilometri pătrați de vegetație.

Sursă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday