Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, a anunțat că instituția a inițiat procedura de impunere a sancțiunilor împotriva Dianei Șoșoacă, care săptămâna aceasta a inițiat un proiect de lege pentru anexarea unor teritorii, în prezent în componența Ucrainei, la România.

Nikolenko scrie că prin acest pas, “politicianul marginal va promova <<refacerea identității culturale a populației românești>>. Este un instrument clasic din metodologia revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune în discuție integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Șoșoacă, ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Proiectul de lege la care face referire Nikolenko a fost depus de Șoșoacă la începutul săptămânii. El prevede ca România să denunțe tratatul de bună vecinătate cu Ucraina în 2027 și să anexeze “teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul, Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”.

Reprezentantul Ucrainei nu a detaliat la ce sancțiuni va fi supusă senatoarea Șoșoacă. Ea a fost aleasă în Parlamentul României pe lista din Iași a partidului AUR, din care a fost exclusă în urmă cu doi ani. În prezent, figurează ca senator neafiliat.

Foto: Inquam/George Călin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday