Administrația Prezidențială a Franței a informat că vizita Regelui Charles al Regatului Unit a fost amânată, în condițiile în care sindicaliștii au anunțat o nouă zi de proteste naționale împotriva reformei pensiilor.

Vizita lui Charles în Franța, prima în calitate de rege, urma să aibă loc între 26 și 29 martie, iar acesta trebuia să ajungă la Paris și la Bordeaux, în sud-vestul țării.

Săptămâna trecută, guvernul și-a asumat răspunderea pentru a adopta reforma pensiilor fără vot în parlament. Astfel, vârsta de pensionare a fost crescută de la 62 la 64 de ani. Ulterior, două moțiuni de cenzură împotriva Cabinetului Élisabeth Borne au picat la vot.

Decizia executivului a înfuriat populația, care a ieșit în stradă zilnic. Joi, peste un milion de persoane au protestat în toată țara. La Bordeaux, manifestanții au dat foc ușii primăriei. Ministrul francez de Interne a precizat că 123 de polițiști și jandarmi au fost răniți, în urma ciocnirilor cu protestatarii.

Surse alternative: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday