În urma atacului cu dronă asupra bazei americane, președintele Joe Biden a autorizat un atac aerian de precizie în estul Siriei împotriva unor instalații folosite de grupuri afiliate Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) din Iran”, a declarat secretarul apărării Lloyd Austin. Pe lângă cei cinci militari răniți, a fost ucis și un contractor american, iar un altul a fost rănit. Nu este clar dacă atacul SUA a produs victime.

SUA au adăugat că vor intensifica loviturile aeriene dacă vor mai exista astfel de atacuri din partea grupărilor ce susțin guvernul de la Teheran: “Suntem pregătiți pentru opțiuni scalabile în fața oricăror atacuri iraniene suplimentare”. SUA au în prezent aproximativ 900 de soldați în Siria.

Trei dintre militarii răniți au fost duși în Irak pentru a fi îngrijiți, deoarece acolo SUA are mai multe facilități medicale create din timpul luptelor împotriva ISIS. Reuters explică faptul că numărul victimelor – un mort și șase răniți – este foarte neobișnuit, chiar dacă atacurile cu drone împotriva personalului american din Siria sunt oarecum frecvente.

Trupele americane au fost atacate de grupuri susținute de Iran de aproximativ 78 de ori de la începutul anului 2021, potrivit Armatei SUA.

Surse: Pentagon, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday