Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a trimis astăzi un răspuns către trei președinți ai unei comisii din Camera Reprezentanților. Cei trei, toți din Partidul Republican, au cerut acces la informații confidențiale din ancheta la care este supus Donald Trump.

În scrisoarea obținută de jurnaliștii Reuters se arată că cei trei l-au acuzat pe procurorul Bragg de abuz de autoritate, după ce Donald Trump a creat o falsă așteptare că va fi arestat marți.

Marele Juriu care anchetează plata făcută de Donald Trump către actrița de filme pentru adulți, Stormy Daniels, nu a terminat de deliberat în privința acuzațiilor. În cazul în care Marele Juriu va recomanda punerea lui Donald Trump sub acuzare, iar Departamentul de Justiție va proceda în consecință, atunci Trump va fi primul fost președinte care se confruntă cu acuzații penale în instanță. 

Stormy Daniels a declarat că în 2016 a primit o sumă de bani pentru a păstra tăcerea în legătură cu o relație sexuală pe care a avut-o cu Trump în 2006. Fostul șef de stat a negat că a avut vreo aventură cu Daniels și susține că ancheta este motivată politic.

Procurorul Alvin Bragg a explicat că plata a fost făcută din conturile Trump Organizations și a fost mascată sub forma unor bonusuri către avocatul Michael Cohen. Cohen a recunoscut că suma de bani a avut rostul de a cumpăra tăcerea lui Daniels și, în final, de a proteja șansele electorale ale lui Trump. Astfel, anchetatorii consideră că plata este, de fapt, o contribuție ilegală la campania lui Trump făcută de o corporație (Trump Organization), lucru care încalcă legislația electorală.

Sursa: Reuters
Sursă Foto:
 Gints Ivuskans | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday