Rezultatele sondajului realizat de Reuters și Ipsos în perioada 14-20 martie, care a măsurat opinia cetățenilor americani cu privire la politicile susținute de DeSantis, scot în evidență provocările – dar și unele oportunități – care îl așteaptă pe guvernatorul statului Florida în cazul în care va concura împotriva lui Donald Trump în cursa internă a Partidului Republican pentru obținerea nominalizării de candidat la alegerile prezidențiale din 2024.

Potrivit sondajului de opinie, realizat pe un eșantion de 4.410 adulți, doar o treime din americani își doresc un candidat la președinție care susține restricții severe privind avortul, iar majoritatea alegătorilor se opun ferm legilor care permit achizițioanarea armelor de foc fără necesitatea deținerii unei legitimații port-armă. 

Datele preliminare sugerează că pozițiile “extremiste” ale lui Ron DeSantis față de legile avortului și față de reglementările privind armele de foc îl vor ajuta, probabil, să câștige sprijinul alegătorilor primari republicani, dar nu vor fi nici pe departe îndeajuns pentru a obține încrederea și votul alegătorilor independenți și moderați, de care are fără îndoială nevoie pentru a câștiga.

Dacă un candidat se va baza pe aceste teme în campanie, democrații vor avea un avantaj, a declarat William Frey, export în sondaje și alegeri în cadrul organizației de cercetare Brookings Institute. Alex Conant, strateg republican care a lucrat la campania prezidențială a senatorului Marco Rubio în 2016, a declarat că, în mod clar, problemele sociale reprezinta baza energiei republicane”.

Ron DeSantis a devenit cea mai proeminentă figură politică a partidului său în “războaiele culturale” din SUA de când a devenit guvernator al statului Florida, în 2019. În timpul pandemiei, DeSantis a fost imaginea națională a reticenței față de purtarea măștii și a vaccinării anti-Covid. Este acum considerat principalul contracandidat al lui Donald Trump în lupta din interiorul Partidului Republican pentru candidatura din 2024 la președinția SUA.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday