Procurorii Direcției Națională Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Doroftei Gheorghe-Claudiu, primar al comunei Bălușeni, județul Botoșani și a lui Buhăianu-Obuf Cătălin Ovidiu, director al Complexului Sportiv National (CSN) “Sala Polivalentă” București, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale.

În perioada noiembrie 2020 – martie 2021, Doroftei Gheorghe-Claudiu ar fi aprobat plata drepturilor salariale care i se cuveneau inculpatului Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu (angajat la acea vreme în cadrul primăriei în funcția de administrator public), deși cunoștea faptul că acesta din urmă nu s-ar fi prezentat la serviciu decât ocazional și nu ar fi prestat activitățile la care era obligat prin contractul de management și prin fișa postului. Simultan, Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu ocupa și funcția de director al CSN „Sala Polivalentă” București.

Cei doi ar fi semnat diverse documente (foile colective de prezență a angajaților instituției, condica de prezență deținută la nivelul instituției) prin care s-ar fi atestat, în mod nereal, prezența inculpatului Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu la locul de muncă, deținut în cadrul primăriei comunei Bălușeni, județul Botoșani. Astfel, Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu ar fi primit 56.508 lei, salariu necuvenit.

Comunicatul integral al DNA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday