Securities and Exchange Commission (SEC) este o agenție independentă a guvernului federal al SUA care se ocupă cu aplicarea legilor împotriva manipulării pieței. SEC a depus acuzațiile împotriva celebrităților ca parte a unei investigații mai ample, care îl include și pe antreprenorul cripto Justin Sun și pe trei dintre companiile sale: Tron Foundation, BitTorrent Foundation și Rainberry (fostă BitTorrent).

Șeful SEC a transmis: Sun și companiile sale nu numai că au vizat investitorii americani în ofertele și vânzările lor neînregistrate, generând venituri ilegale de milioane de dolari, în detrimentul investitorilor, dar au coordonat și operațiunea de spălare de bani pe o platformă de tranzacționare neînregistrată, pentru a crea aspectul înșelător al tranzacționării active”.

Potrivit SEC, Sun și companiile sale au făcut să pară că critpomonedele respective erau tranzacționate în mod activ. În realitate, ele erau vândute prin diferite “programe de recompenseare” neînregistrate, care au direcționat “părțile interesate să promoveze criptomonedele pe rețelele de socializare”.

SEC a acuzat opt ​​celebrități, printre se numără Soulja Boy, Lil Yachty, Austin Mahone, Akon și Ne-Yo, pentru promovarea ilegală a Tronix și/sau BitTorrent fără a dezvălui că au fost recompensate pentru acest lucru și nici sumele încasate”. Concret, vedetele și-au folosit platformele sociale pentru a promova două criptotoken-uri, fără a dezvălui că au fost plătite pentru acest lucru.

Conform BBC, Lindsay Lohan și Jake Paul au plătit pentru a scăpa de acuzații, fără să nege sau să-și recunoască vinovăția.

Surse alternative: The Guardian, BBC

Foto: Twitter/@lindsaylohan

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday