Potrivit Statistics Canada, populația țării a înregistrat, în ultimul an, o creștere record de 1,05 milioane de persoane, ajungând la un total de 39,57 de milioane, până în luna ianuarie a acestui an. Este cea mai mare creștere anuală în istoria Canadei, datorată unui val de imigranți și rezidenți temporari. Astfel, arată Statistics Canada, populația a crescut în proporție de 2,7%. O astfel de rată de creștere ar putea determina dublarea populației în aproximativ 25 de ani. 

Canada a înregistrat o tendință de creștere a numărului total de locuri de muncă începând cu luna septembrie a anului trecut, iar agenția de statistică a declarat că rezidenții temporari au avut o contribuție semnificativă. Până în 2036, se estimează că imigranții vor reprezenta circa 30% din populația Canadei. 

Canada depinde de imigrație pentru a-și impulsiona economia și pentru a susține populația îmbătrânită. Guvernul premierului Justin Trudeau a pus accent pe imigrație începând din 2015, iar Ottawa a derulat programe speciale pentru a primi temporar persoane afectate de crize precum războiul din Ucraina, instabilitatea din Afganistan sau cutremurele recente din Turcia și Siria. În cadrul unui plan anunțat în noiembrie, care se va desfășura pe o perioadă de trei ani, premierul Trudeau își propune să acorde rezidență permanentă pentru 465 de mii de persoane în 2023. 

Sursa: Reuters

Sursa foto: Dennizn | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday