Scoția. O navă de 75 de metri și 3.000 de tone s-a răsturnat în șantierul naval din Edinburgh. 25 de persoane au fost rănite în incident.

Update: Serviciul de Ambulanță a informat că numărul persoanelor rănite a crescut la 33, iar 21 dintre ele au fost transportate la spital.

Știrea inițială: Nava RV Petrel s-a înclinat la 45 de grade, în această dimineață, dar nu este clar ce anume a provocat incidentul. Era andocată pe uscat în șantierul naval din Edinburgh încă din timpul pandemiei și nu a mai ieșit în larg în ultimii trei ani.

Douăzeci și cinci de persoane au fost rănite în momentul în care uriașul vapor s-a lăsat pe o parte. 15 dintre acestea au fost transportate la spitale.

Nava de 76 m a fost deținută de Paul Allen, co-fondatorului Microsoft, decedat în 2018, în cadrul eforturilor acestora de a sprijini cercetarea. RV Petrel a fost echipată pentru căutări de adâncime, fiind angajată inclusiv în descoperirea crucișătorului USS Indianapolis, scufundat în al Doilea Război Mondial și scos la suprafață de la o adâncime de peste 5000 de metri.

Sursa: BBC

Folosim cookies