Update: Serviciul de Ambulanță a informat că numărul persoanelor rănite a crescut la 33, iar 21 dintre ele au fost transportate la spital.

Știrea inițială: Nava RV Petrel s-a înclinat la 45 de grade, în această dimineață, dar nu este clar ce anume a provocat incidentul. Era andocată pe uscat în șantierul naval din Edinburgh încă din timpul pandemiei și nu a mai ieșit în larg în ultimii trei ani.

Douăzeci și cinci de persoane au fost rănite în momentul în care uriașul vapor s-a lăsat pe o parte. 15 dintre acestea au fost transportate la spitale.

Nava de 76 m a fost deținută de Paul Allen, co-fondatorului Microsoft, decedat în 2018, în cadrul eforturilor acestora de a sprijini cercetarea. RV Petrel a fost echipată pentru căutări de adâncime, fiind angajată inclusiv în descoperirea crucișătorului USS Indianapolis, scufundat în al Doilea Război Mondial și scos la suprafață de la o adâncime de peste 5000 de metri.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday