Ministerul sirian afirmă că Israel a lansat mai multe rachete din Marea Mediterană, de la vest de orașul de coastă Latakia. Reuters citează “surse de informații regionale” când scrie că a fost distrus un depozit subteran iranian de arme din apropierea aeroportului militar Nairab, care se află în vecinătatea celui civil. Potrivit surselor Reuters, în depozit erau păstrare sisteme de rachete ghidate, livrate la bordul unor avioane de luptă iraniene.

Agenția de presă explică faptul că Iranul și-a intensificat livrările de arme prin aeroportul din Alep, într-o perioadă în care traficul s-a intensificat, în condițiile în care autoritățile primesc tot mai multe ajutoare umanitare pentru supraviețuitorii cutremurelor din 6 februarie.

În aceste condiții, și Israel și-a intensificat atacurile asupra aeroporturilor și bazelor aeriene siriene. După un atac din 7 martie, aeroportul din Alep nu a mai putut fi folosit pentru mai multe zile, iar zborurile au fost redirecționate.

Israel efectuează de ani de zile atacuri asupra unor ținte iraniene din Siria. După războiul civil început în 2011 în Siria, autoritățile de la Teheran au ales să-l susțină pe președintele în funcție, dictatorul Bashar al-Assad.

Surse alternative: Reuters, Associated Press

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday