Google spune că vrea feedback pentru optimizarea software-ului de la utilizatorii americani și britanici care au primit acces la Bard, iar persoanele interesate să facă parte din acest grup se pot înscrie pe o listă.

Jack Krawczyk, unul dintre directorii proiectului Bard, a declarat pentru Reuters că Google “și-a concentrat interesul asupra experienței utilizatorului”. Bard poate, astfel, să “sporească productivitatea, să accelereze fluxul ideilor și să alimenteze cu adevărat curiozitatea acestora”. În acest sens, Bard are o funcție care permite utilizatorului să aleagă între mai multe variante de răspuns la o întrebare și afișează un buton numit “caută pe Google”, în cazul în care un utilizator nu este mulțumit de răspunsurile chatbotului și dorește să le caute el însuși pe internet. 

“Cunoaștem limitările tehnologiei și dorim să fim foarte atenți la ritmul în care îl vom face disponibil” a declarat Krawczyk. 

Luna trecută, Google a lansat o prezentare comercială a chatbotului Bard, dar reporterii au descoperit că acesta inclusese un răspuns greșit chiar în promo. Acest lucru a provocat o cădere a acțiunilor Alphabet, compania mamă a Google, care a pierdut într-o singură zi 100 de miliarde de dolari din valoarea sa de piață. 

Atât Google, cât şi Microsoft, încearcă să remodeleze modul în care oamenii lucrează, prin introducerea inteligenței artificiale în activitățile de zi cu zi. Cele două companii au introdus în procesoarele de text ale chatboților o tehnologie de redactare a proiectelor, precum și instrumente de marketing pentru ca dezvoltatorii web să își creeze propriile aplicații bazate pe AI.

Sursa: Reuters

Foto: Serban Enache | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday