Un juriu dezbate, marți după amiază, la New York, probele adunate de procuratură împotriva lui Donald Trump, în schema prin care avocatul acestuia a plătit, în 2016, tăcerea starului de filme pentru adulți, Stormy Daniels, încălcând astfel legislația electorală.

Potrivit CNN, toți ofițerii NYPD au fost chemați la serviciu și sunt pregătiți pentru eventuale tulburări civile. Oamenii legii spun că, deși este “o zi de alertă maximă”, până acum nu există nicio amenințare credibilă. Poliția din Washington DC a făcut pregătiri similare.

În weekend, fostul președinte a anunțat că urmează să fie arestat marți și a cerut susținătorilor săi să protesteze în stradă.

O sursă apropiată echipei juridice a lui Trump a declarat pentru CNN că, în cazul în care Trump va fi pus sub acuzare, nu este totuși de așteptat ca acesta să fie și arestat.

Fiind vorba de un fost președinte și pentru a elimina suspiciunile de partizanat politic, echipa procurorului districtual din Manhattan a cerut unei curți cu jurați să examineze probele adunate împotriva lui Trump și să se pronunțe dacă acesta ar trebui sau nu pus sub acuzare. Așadar jurații nu se pronunță asupra vinovăției acestuia ci, în cazul în care vor spune că Trump ar trebui pus sub acuzare, procurorul urmează să emită un rechizitoriu, la un alt termen, iar abia apoi va începe un proces propriu-zis.

Principala probă împotriva lui Trump este mărturia fostului său avocat, Michael Cohen, care a recunoscut că a plătit 130.000 de dolari lui Daniels înainte de alegerile din 2016, pentru a o împiedica să facă publice detalii despre o presupusă aventură candidatului Donald Trump.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday