Noul Ford Explorer este un SUV de clasă compactă și va fi construit la fabrica din Koln (Germania), dar compania susține că “își păstrează rădăcinile americane”. Este unul dintre cele două vehicule construite pe platforma “MEB” (complet electrică) a grupului Volkswagen ce urmează să fie lansate în Europa. Totodată, este primul model Ford 100% electric fabricat pe continent. 

Numele și unele elemente de design se aseamănă cu versiunea pe benzină disponibilă în SUA și cu varianta plug-in hibrid. Numele noului vehicul electric al Ford a fost ales urmând strategia companiei de a transforma modelele sale emblematice, după ce a aplicat aceeași strategie și cu Mustang Mach-E și F-150 Lightning. 

Producătorul american de autovehicule a transmis că nu intenționează să lanseze acest crossover electric de dimensiuni medii pe piața din SUA. Ford a adăugat că vor fi disponibile două versiuni: Explorer şi Explorer Premium, cu un preţ de pornire de sub 45 de mii de euro, fiind vorba “despre o mașină de familie”. Susține că se va încărca de la 10% la 80% în 25 de minute, însă în general, acest lucru depinde și de stația de încărcare.

Compania se așteaptă să producă 1,2 milioane de vehicule electrice în următorii şase ani, folosind platforma Volkswagen – dublu față de cât anunța inițial. Totodată, intenţionează ca până în 2026, să ajungă să producă 600 de mii de astfel de vehicule, în fiecare an, în Europa. 

Surse: Bloomberg, CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday