Informația privind creșterea numărului de utilizatori din SUA a fost publicată de TikTok înainte ca directorul general, Shou Zi Chew, să fie audiat joia aceasta în Comisia pentru Energie și Comerț din Camera Reprezentanților.

Comparativ cu 2020, când aplicația avea 100 de milioane de utilizatori activi lunar în SUA, în doar trei ani, numărul acesta a crescut semnificativ. În ultima perioadă, tot mai multe cereri pentru interzicerea aplicației au fost făcute la Washington, pe fondul temerilor că datele utilizatorilor americani ar putea ajunge în posesia guvernului chinez.

Președintele Comisiei de Informații a Senatului, Mark Warner, care susține o lege menită să ofere Administrației Biden mai multă putere pentru a interzice TikTok, a declarat că nu crede că datele utilizatorilor din SUA sunt în siguranță. Săptămâna trecută, TikTok a transmis că SUA le-au cerut proprietarilor chinezi să renunțe la participația în aplicație, pentru că, în caz contrar, s-ar putea confrunta cu o interdicție.

Totuși, interzicerea aplicației ar putea avea efecte negative asupra alegătorilor din generația tânără, potrivit unei declarații făcute de secretarul din domeniul comerțului, Gina Raimondo. Aceasta susține că o astfel de măsură ar duce la pierderea “fiecărui alegător sub vârsta de 35 de ani”.

TikTok susține că a cheltuit peste 1,5 miliarde de dolari pentru a garanta securitatea datelor utilizatorilor și respinge acuzațiile de spionaj făcute de oficialii americani. Doar în septembrie 2021, aplicația avea, la nivel global, peste 1 miliard de utilizatori activi pe lună.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday