Analiza cuprinde de 363 de pagini și este realizată de Louise Casey, membră a camerei superioare a parlamentului, la comanda fostului șef al Met, Cressida Dick, după ce un polițist a fost condamnat la închisoare pe viață pentru violul și uciderea tinerei Sarah Everard, într-un caz care a șocat întreaga lume.

Cercetarea a fost începută în februarie 2022 și finalizată în martie anul acesta. Au fost culese date care au arătat că “Există rasism instituțional, sexism și homofobie în interiorul organizației în ceea ce privește modul în care sunt tratați ofițerii și personalul, și în afara organizației în ceea ce privește modul în care comunitățile sunt supravegheate”.

Analiza a mai arătat că poliția a luat o poziție defensivă care împiedica organizația să înțeleagă cât de grave sunt problemele cu care se confruntă. Casey recomandă o reformare a instituției, după ce reducerile de fonduri și închiderea secțiilor de poliție locale au contribuit la situația actuală.

După publicarea raportului, poliția metropolitană a transmis că “salută raportul privind cultura și standardele sale și solicită ca acesta să fie un catalizator pentru reformarea poliției”. De asemenea, Comisarul Poliției Metropolitane, Mark Rowley, a declarat pentru reporteri că “I-am dezamăgit pe londonezi și ne-am dezamăgit propria linie de front, iar acest raport descrie acest lucru în mod clar… Îmi pare rău“.

Rowley a conchis spunând că raportul trebuie să “aducă schimbări semnificative” și a subliniat că “dacă va duce doar la învinuirea majorității ofițerilor, atunci doar infractorii vor beneficia”.

Surse alternative: DW, Reuters

Foto: John Gomez | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday