Finalul iernii găsește Europa cu o situație energetică mai bună decât s-a anticipat, după un an de război, inclusiv energetic, în care țările membre și-au redus consumurile și și-au majorat stocurile de gaze din depozite. Dar cel mai mult a contribuit la reducerea consumului iarna blândă, fără prea multe zile cu temperaturi sub zero grade.

Potrivit unui proiect de apel văzut de Reuters, liderii țărilor din Uniunea Europeană vor lansa săptămâna viitoare un apel-îndemn pentru companiile europene să acceseze schema de achiziție de gaze naturale în comun.

Dar livrările de gaze rusești s-au oprit acum aproape complet iar Uniunea va avea ceva mai multe probleme în pregătirea depozitelor pentru iarna viitoare.

Potrivit Reuters, documentul va cere Comisiei Europene să facă propuneri privind extinderea “politicilor de urgență” convenite la apogeul crizei energetice de anul trecut, așa cum a fost reducerea voluntară a consumului de gaze cu 15%, aplicată de țările care au putut face acest lucru.

Proiectul va cere negociatorilor UE să identifice propunerile relevante pentru a accelera tranziția către economia verde.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday