Estonia. Avioane de luptă britanice și germane au interceptat patru aeronave rusești, dintre care două de luptă, care se apropiau de spațiul aerian NATO.

O interceptare de acest fel nu este atipică pentru aeronavele NATO, dar interceptarea în echipă a două aeronave din țări diferite – Germania și UK, este o premieră pentru doi aliați NATO, se arată în comunicatul RAF.

Incidentul a avut loc sâmbătă, iar misiunea de poliție aeriană a fost executată de două avioane Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force (RAF) și Luftwaffe. Acestea au interceptat o formție rusească formată din două avioane de transport, un Tupolev Tu-134 și un AN-12, escortate de două avioane de luptă Suhoi Su-27 Flanker.

RAF a descris operațiunea ca fiind o asigurare că Marea Britanie, Germania și alte țări NATO “sunt alături de aliatul lor eston în acest moment de tensiune”.

Este a doua interceptare efectuată de avioanele NATO în această săptămână, în contextul hărțuirii și doborârii după o ciocnire a unei drone americane în Marea Neagră, de către două avioane rusești.

Sursă: Comunicat RAF

Folosim cookies