În cadrul unui discurs în Parlamentul de la Chișinău, Maia Sandu a salutat efortul Ucrainei de a rezista în fața agresiunii Rusiei, în ultimul an. A îndemnat cetățenii să susțină aderarea fostei țării la Uniunea Europeană. 

Nu există niciun pericol de izbucnire a unui război în Moldova cât timp Ucraina rezistă. Vreau să-i asigur pe cetățeni că Moldova nu se află acum în pericol de război. Armata Rusă nu poate ajunge aici cât timp Ucraina rezistă și, în acest fel, apără și Moldova. Suntem recunoscători ucrainenilor pentru curajul și dragostea lor pentru libertate, a declarat Maia Sandu în Parlament.

Aceasta a amintit din nou încercările Rusiei de a destabiliza Moldova, negate de Kremlin. Maia Sandu a mai precizat că Rusia, care dispune de trupe în regiunea separatistă Transnistria, va continua să încerce să destabilizeze țara “din interior” și a lăudat forțele de ordine pentru că au blocat acțiunile Moscovei “de a semăna haos”. 

Atâta timp cât voi fi președinte, Moldova va rezista. În 2030, Republica Moldova ar trebui să devină membră a Uniunii Europene. Îndemn toate forțele politice să pună aderarea la UE mai presus decât orice interes și să sprijine necondiționat procesul, a mai precizat președintele.

În cadrul unui dialog prin telefon cu președintele republicii Moldova, liderul francez Emmanuel Macron a lăudat eforturile de reformare ale Chișinăului, mai ales în ceea ce privește reformarea sistemului judiciar. Președintele francez i-a transmis Maiei Sandu că Parisul este pregătit să sprijine Moldova împotriva încercărilor de destabilizare ale Rusiei, prin trimiterea de experți în securitate cibernetică și economie.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday