“Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în 2025”, se arată în comunicatul Dacia, care mai precizează că în 2024, tot la Mioveni, își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster”.

Constructorul auto explică: “Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri”. Pe respectiva platformă se pot produce vehicule cu diferite tipuri de caroserie, cum ar fi sedan, hatch și SUV din segmentele B și C.

Dacia precizează că din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc).

Dacia a prezentat în urmă cu doi ani conceptul Bigster al unui SUV compact de 4,6 metri lungime. La acel moment, compania preciza că Bigster poate fi echipat cu motorizări alternative și hibride.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday