Agenția Spațială Britanică a acordat companiei Rolls-Royce suma de 2,9 milioane de lire sterline dar aceasta ajunge numai pentru realizarea unei demonstrații despre cum ar funcționa un micro reactor nuclear pe Lună. Oamenii de știință de la firma britanică analizează modul în care energia nucleară ar putea fi folosită pentru a susține bază lunară funcțională. Aceștia speră că un micro-reactor nuclear ar putea furniza suficientă energie atât pentru comunicații, cât și pentru susținerea vieții și a experimentelor științifice care vor fi realizate. Rolls-Royce nu a dat detalii despre puterea acestui reactor, dar preconizează că el ar putea fi finalizat până în 2029, cu ajutorul universităților Oxford, Bangor, Sheffield și Brighton.

Proiectarea viitoarei baze umane de pe Lună se face în paralel cu pregătirile pentru zborurile care vor readuce oamenii pe satelitul natural al Pământului, după 50 de ani. După zborul fără echipaj uman de anul trecut, misiunea Artemis a NASA va efectua în 2024 încă unul de la Pământ la Lună, cu oameni, dar fără aselenizare, urmând ca astronauții să coboare pe Lună până la sfârșitul anului 2025.

Sursă: Rolls Royce

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday